Ecstatic Dance Zwolle

Wat is Ecstatic Dance Zwolle?

Ecstatic Dance is een bewuste vrije vorm dans. Iedereen kan deze dans dansen en iedereen is welkom, alle leeftijden zijn welkom in Zwolle!
Dans en beweeg in alle vrijheid zoals jij dat graag doet. Jij maakt je eigen dans op jouw unieke manier. Je hoeft je niet te houden aan bepaalde passen of een structuur. Je kunt volledig bewegen zoals jij dat op dat moment fijn vindt. Ecstatic Dance wordt ook weleens blotevoetendansen genoemd en heeft wat weg van 5-ritme dans of Biodanza.

Om de Ecstatic Dance ervaring mogelijk te maken zijn er een aantal basisregels:

  • Tijdens het dansen wordt niet gepraat. Geluid maken mag wel.
  • Respecteer jezelf, de ander en diens ruimte om te dansen.
  • Dansen op blote voeten of antislip sokken.
  • Geen alcohol, drugs of sterke geurtjes.

Be real, come as you are. No booz, no shoes, no talking.

Ecstatic Dance Zwolle Ervaren

Om Ecstatic Dance Zwolle te ontdekken moet je het ervaren. Het is een veilige omgeving waar je jezelf kan laten gaan, er is respect en geen oordeel. Voor iedereen zal Ecstatic Dance anders zijn, een bepaalde ervaring opzoeken is niet het doel. Laat de ervaring tot je doordringen, de muziek, de energie. Even niet in je hoofd, vrij van gedachte.

Je mag in je eentje dansen en/of met één of meerdere danspartners.
Wil je samen met iemand dansen, benader die persoon dan met respect. Stel jezelf de vraag: ‘Staat hij (zij) er open voor?’ Spiegel de beweging van die danser, maak oogcontact of biedt een hand aan. Zie en voel de reactie.

Wanneer je alleen wenst (verder) te dansen, breng dan je handen samen voor je hart en bedank de ander door te groeten met een knikkend gebaar. Namasté.
Fotograferen en filmen zijn niet toegestaan. Telefoons graag uit.

Ecstatic Dance Zwolle DJ’s

In Zwolle programmeren we afwisselende DJ’s voor elk wat wils. Vaste resident DJ’s van Ecstatic Dance Zwolle zijn:

Gast sets worden o.a. verzorgd door:

Ecstatic Dance Zwolle DJ Anthe Ecstatic Dance Zwolle DJ Nachtpapegaai Ecstatic Dance Zwolle DJ Bravon Ecstatic Dance Zwolle DJ Sefrijn

Ecstatic Dance Zwolle Team / PLAY! Zwolle team

Het Ecstatic Dance Zwolle Team bestaat uit 17 vrijwilligers die samen het kernteam en vrijwilligersteam van PLAY! Zwolle vormen. PLAY! Zwolle organiseert tientallen workshops in Zwolle en omgeving, waaronder Ecstatic Dance, (Adem-)Meditatie, Mantra’s Zingen, Persoonlijke ontwikkeling, Knuffelworkshops, Authentiek Communiceren, Acroyoga en ga zo maar door. PLAY! Zwolle is 100% vrijwillig en een co-creatieve community, waarbij iedereen workshops kan geven en volgen.

PLAY! brengt plezier, persoonlijke ontwikkeling en een veilige setting om helemaal jezelf te zijn. Samen vormen we een bewuste community met beide voeten stevig op de grond. We zetten ons in om dichter bij jezelf en anderen te komen. Stapje voor stapje, workshop voor workshop. Omdat we iedereen in deze wereld gunnen dat ze bij zichzelf mogen thuiskomen, hun ware essentie en de grotere versie van zichzelf mogen leven. Omdat het leven over liefde gaat. Liefde voor jezelf en liefde voor alles om je heen. Zo maken we samen de wereld een stukje mooier. Let’s embrace that ❤

Feedback, workshop geven of wil je iets met ons delen?

Je feedback, suggestie of aanbod om een workshop te geven of te helpen als vrijwilliger zijn altijd van harte welkom. De community is de eigenaar van PLAY! Zwolle en daar doen we het voor. Kom dus gerust met wat je vindt dat beter kan. Of meld je aan om een workshop te geven of vrijwilliger te worden. Dat kan via Facebook of e-mail: info@playzwolle.nl.

Verloop van de workshopavond

Een workshopavond bij PLAY! Zwolle verloopt als volgt:

  • Vrijwilligersteam doet de opbouw van 17:00 – 19:00
  • Inloop vanaf 19:00 uur
  • Start introductieworkshop 19:30 uur
  • Vrij dansen +/- 20:00 – 22:00 uur
  • Chillspace waarin je welkom bent nog wat te drinken 22:00 – 22:30 uur
  • Vrijwilligersteam ruimt op 22:30 – 23:30 uur

Ecstatic Dance spannend?

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je een drempel ervaart als je voor het eerst komt. Dat hadden wij ook jaren geleden toen we voor het eerst gingen 🙂 Goed om te weten is dat de meeste mensen dat ervaren en dat iedereen na afloop zegt dat het veel leuker was dan ze hadden gedacht. We creeren samen een veilige bedding en alles wat we doen is een uitnodiging: je kunt meedoen, maar je hoeft niks.

Ecstatic Dance Zwolle Planning

Ecstatic Dance Zwolle is er elke 1e vrijdag van de maand, behalve middenin de zomer of op feestdagen. Je kunt meer informatie over onze Ecstatic Dance vinden op:

Locatie

PLAY! Zwolle mag gebruikmaken van de mooie theaterzaal en lounge van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting op de Floresstraat 21, 8022 AD Zwolle. Parkeren is gratis en de sfeer is fantastisch 🙂 Er is een grote lounge met stoelen en banken waar je kunt rusten en een prachtige zaal waar je lekker kunt dansen.

 

 

X