november 2021

ma01nov19:3022:00PLAY - Bewust Verbonden Ademen19:30 - 22:00

Evenement Details

Op deze avond gaan we een reis naar binnen maken, naar wat op dit moment in jou leeft. Naar dat wat gevoeld wil worden in jou. Dit doen we door middel van de bewust verbonden adem (in het engels transformational breath). De bewust verbonden adem is een krachtige en tegelijk zachte manier om in contact te komen met je lichaam, en met je mentale en emotionele staat. Deze ademtechniek is een katalysator, het helpt het integreren van niet geïntegreerde emoties en herinneringen. Het helpt je naar binnen kijken, en dat wat je dan ziet en omarmt, kan daarna losgelaten worden. Dit kan een gevoel van bevrijding geven: je hebt aan durven kijken wat er toch al was, en nu word je er niet meer door geregeerd. Je mag de ballast loslaten.

Maar al te vaak lopen we rond als een wandelend hoofd. We weten aan de oppervlakte wel wat we nodig hebben, maar dit voelen tot op de diepere lagen in onszelf is soms afwezig. Werken met de adem geeft je een ingang naar jezelf los van je denken, los van de verhalen die je jezelf vertelt. Waar we zachtjes naartoe ademen, daar voelen we onszelf weer.

Ademen is leven, en ademen is voelen. Dit ken je waarschijnlijk wel: je begeeft je in een spannend moment, en je adem gaat hoog in je borstkas zitten of stokt zelfs helemaal. Wanneer we niet ademen, hoeven we niet (of minder) te voelen. Alleen: die spanning die we op dat moment niet binnenlaten in onze gevoelswereld, wordt opgeslagen in ons lichaam. Door met de verbonden adem die plekken in jezelf weer aan te raken, zeg je ‘ja’ tegen het voelen van die spanningen, en daarmee zeg je ‘ja’ tegen het leven. Spannend, maar ook zo mooi. Precies de stap zetten die voor jou op dit moment de juiste is.

Zijn met wat is, is krachtig. Het hoeft niet meer te zijn dan dat. Dat is het werk: precies de stap zetten die voor mij de volgende is, is het enige dat ik kan doen, het spannendste dat ik kan doen, én tegelijk het krachtigste dat ik kan doen voor mezelf en voor de wereld.

Tijdens deze avond gaan we gezamenlijk ademen. Ademen in een groep geeft een bedding voor je eigen proces: je hoeft het niet alleen te dragen. Doordat we dit proces samen ingaan, kun je je laten dragen door de energie van de groep. Samen loslaten dat je iemand moet zijn, samen ja zeggen tegen wie je al bént.

We beginnen de avond met een korte meditatie en ontspanningsoefening om in jezelf en in het gemeenschappelijke veld te landen. Daarna gaan we samen onderzoeken wat voor jou een mooie en ondersteunende intentie is om de ademsessie mee in te gaan. Daarna gaan we de bewust verbonden ademsessie in. Tijdens het ademen ondersteunen Simone en ik je. We kijken naar wat we zien in je adempatroon en reageren daarop. Wat zachte, aanmoedigende woorden, een aanraking bij je borst om de adem meer uit te nodigen in het hartgebied, of juist een aanraking bij je buik om te rusten en te vertrouwen op je eigen bedding. Daar zit de kracht van de begeleiding: wanneer je alleen ademt, blijf je soms hangen in je huidige (adem)patroon omdat je je er niet bewust van bent. Doordat wij zien hoe je ademt, waar je ademt, en waar het misschien spannender voelt, kunnen we je op een zachte manier uitnodigen om toch te gaan, toch precies de stap te zetten die voor jou op dat moment gepast is.

Samen met Simone zal ik jullie begeleiden en ondersteunen tijdens deze avond. Voel je welkom!

Over Devika
Ik ben 4 jaar geleden in contact gekomen met de kracht van de adem. Ik had net mijn wetenschappelijke opleiding afgerond en voelde dat ik vooral in mijn hoofd zat. Ik herinnerde me dat ik me niet altijd zo had gevoeld en dat het anders kon, maar ik wist niet hoe. Toen kwam ik een krachtige ademtechniek tegen, de Wim Hof ademhaling. Door deze techniek kwam ik weer in contact met het vuur in mezelf. Sinds dat moment heb ik veel ademwerk gedaan en ben ik met veel ademtechnieken in contact gekomen.
In 2019 liep ik een zware hersenschudding op, die ervoor zorgde dat ik niet veel meer kon doen. Ik kon nauwelijks meer prikkels aan, alles zorgde voor vermoeidheid, hoofdpijn en mist in mijn hoofd. Dit was een enge en donkere periode, omdat ik het contact met mezelf kwijt was. Ik was het vertrouwen kwijt dat ik me weer kon voelen zoals ik mezelf kende: vol vertrouwen, stabiel, krachtig. Tot ik bij een yogales weer contact maakte met de adem, en boem. Opeens was het er weer even. Het vertrouwen dat onder al die symptomen die ik de hele tijd ervaarde, dat ik daar nog was. Daardoor wist ik: ik ben er nog. Dat zorgde ervoor dat ik me nog verder ben gaan verdiepen in wat er allemaal mogelijk is met de adem. Mijn vertrouwen was terug, en ik heb via de ondersteuning van de adem daardoor de relatie met mijn lichaam langzaam weer kunnen herstellen, stapje voor stapje.
Ondertussen heb ik een aantal opleidingen gevolgd, waaronder de opleiding tot ademcoach in de Verbonden Adem bij Holos Academie. Voor mij is de adem een simpele, duidelijke en toegankelijke weg terug naar mezelf, steeds opnieuw. Het feit dat als je het even niet meer weet, dat dan de antwoorden maar een paar ademhalingen verwijderd zijn, geeft me veel rust. Ik ben heel dankbaar dat ik de kracht (en zachtheid) van ademwerk nu ook door mag geven aan anderen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Door: Devika Vorstermans
Voor: Speelse 20'ers en 30'ers

Er is beperkt plek voor deze avond. Fijn als je een kaartje koopt via Chipta.
https://www.chipta.com/nl/tickets/event/42181/play-bewust-verbonden-ademen/event-info/

Je kan evt aan de deur komen. We zullen in dit event aangeven of het uitverkocht is.

Kosten: €15,- , Of één strip van je PLAY strippenkaart (Aan de deur verkrijgbaar) Je kan tegenwoordig pinnen. :)

Inloop: 19:00
Workshop: 19:30-22:00
Chill-space: 22:00-22:30
Locatie: Emma Centrum, Cremerstraat 245, Utrecht

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PLAY agenda: https://www.playcommunity.nl/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tijd

(Maandag) 19:30 - 22:00

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X