oktober 2022

do13okt19:3022:00PLAY! Eindhoven - Raadsels van de liefde19:30 - 22:00 Studio 19

Evenement Details

Raadsels van de Liefde - Systemisch Werken met relaties

"We beschouwen liefde als het hoogste goed in ons leven. Desondanks hebben we er in het dagelijks leven moeite mee. Hoe komt dat toch?"

In relaties met anderen lopen we allemaal tegen onze eigen patronen aan. Het liefst willen we dat de ander ons accepteert zoals we zijn, inclusief al onze tekortkomingen. Maar zelf de oorsprong achter onze eigen patronen écht onder ogen zien is iets wat we liever niet doen, met als gevolg dat we er steeds opnieuw in stappen.

In deze workshop gaan we aan de hand een aantal opstellingen (systemisch werken) op onderzoek naar de bron van onze patronen. Meestal vinden we die bron in ons gezin van herkomst. Ooit hebben we daar allemaal geleerd hoe we ons het beste kunnen gedragen om de liefde van onze ouders te mogen ontvangen. Vele jaren later herhalen we veel van dit gedrag in liefdesrelaties, ondanks dat het allang niet meer gaat om onze vaders of moeders.

Het werken met opstellingen rondom dit thema levert het volgende op:
- In het werken met representanten worden deze patronen letterlijk zichtbaar. Dat kan erg verhelderend werken, maar ook confronterend;
- Het maakt onderscheid tussen vroeger en nu: welk gedrag is een aanpassing van vroeger en welk gedrag is autonoom en volwassen?
- En soms is er ruimte voor een helende beweging door het herstellen van een verstoord patroon.

★★★ VOOR WIE? ★★★
Deze avond is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de oorsprong van zijn of haar patronen in (liefdes)relaties en dat met een aantal korte opstellingen wilt verkennen. Het is niet nodig dat je met een specifieke vraag komt en het is ook niet nodig dat je een liefdesrelatie hebt.

Over systemisch werken op deze avond
Deze avond wordt veel gewerkt in kleine subgroepjes waarbij iedereen onder begeleiding met zijn/haar eigen opstellingen aan de slag gaat, maar ook representant zal zijn in de opstelling van anderen.

In het algemeen is systemisch werken een methode waarbij personen of thema's uit het leven van een cliënt een plek krijgen in de werkruimte middels representanten. Dit roept zowel bij de cliënt als bij de representanten een reactie op. Door deze reactie oordeelloos te volgen worden patronen, verstrikkingen en belemmeringen letterlijk zichtbaar. Soms kan er meteen een helende stap worden gezet.

★★★ OVER ROBIN DIEKMAN ★★★
Robin werkt vanuit meerdere (psycho)therapeutische richtingen: Transactionele Analyse, Systemisch werk en NLP, veelal lichaamsgericht en aangevuld met oude rituelen. Doordat hij deze richtingen door elkaar heen gebruikt, ontstaan er levendige workshops waar ruimte is voor alles wat zich aandient.

★★★ PRAKTISCH ★★★
Voor: Speelse 20’ers en 30’ers
Door: Robin Diekman
Kosten: €15,00

Inloop: 19:00
Workshop: 19:30 - 22:00
Chill-space: 22:00 - 22:30

Locatie: Studio 19 (in Plan B) - Hurksestraat 19 in Eindhoven

Aanvullende info locatie:
Als je voor de deur van Plan B staat, mag je bellen met 06-18 18 75 74, wij kunnen dan de deur voor je open doen.
Studio 19 zit op de 2de verdieping van het pand. Als je de trap op loopt zit de studio in de gang die schuin links voor je ligt. Bekijk hier het filmpje hoe bij onze workshop te komen: https://youtu.be/VCpLfPrgDok

★★★ TICKETS ★★★
https://hipsy.nl/event/4201-play-eindhoven-raadsels-van-de-liefde

★★★ DE PIJLERS VAN PLAY! ★★★
• Een speelse en veilige ontmoetings- dans- en workshopruimte
• Speciaal voor jonge openhartige 20ers en 30ers (en soms ook voor ouder)
• Uitnodiging tot echtheid & authenticiteit
• Open sfeer
• Natural high, dus geen alcohol of drugs
• Niets moet, alles mag

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

www.playcommunity.nl
Utrecht - Zwolle - Eindhoven - Nijmegen

Tijd

(Donderdag) 19:30 - 22:00

Locatie

Studio 19

Hurksestraat 19

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X