september 2021

ma20sep19:3022:00PLAY - Jouw sǝks is van jou: één en ander19:30 - 22:00

Evenement Details

Is sǝks iets wat altijd tussen meerdere mensen plaatsvindt? Of kun je het ook als een individuele beleving zien? In dit tweeluik gaan we kijken naar verschillende manieren waarop jouw sǝksualiteit van jou is: jouw ervaring, jouw verlangens, jouw energie. Vaak koppelen we sǝks aan ‘de ander’, of vinden we dat het in een bepaalde vorm zou moeten plaatsvinden. Maar deze twee avonden onderzoeken we hoe jouw hele sǝksuele leven iets is wat jij bepaalt, jij beleeft, en jij zelf mag ownen.

Deze avond van het tweeluik ‘Jouw sǝks is van jou’ gaan we kijken waar het allemaal blijft, jouw eigen sǝksualiteit, als je in verbinding gaat met een ander. Met oefeningen en gesprekken gaan we op onderzoek uit.

Leuk, zo, helemaal je eigen sǝksualiteit ownen, maar hoe blijf je dat voelen als je ineens tegenover een ander staat? Brengt dat je eigenheid aan het wankelen? Wil je gaan geven, je gaan aanpassen, of ga je stukjes van jezelf wegdrukken? Waar eindig jij en begint de ander? Ga je je juist richten op wat de ander jou aan plezierigs kan geven? Voel je ongeduld, schaamte, onzekerheid, irritatie of een andere onrustige emotie, zodra je met een ander iets sǝksueels aan het uitproberen bent? Ben jij degene die initiatief toont of laat je het aan de ander over?

Ben je benieuwd naar hoe je sǝksuele eigenheid voelt?
Wil je oefenen met bij jezelf blijven, in sǝxy situaties met anderen?
Of heb je gewoon zin in een avondje bezig zijn met dit onderwerp?
Ben je benieuwd naar andermans ervaringen?
Kom dan vooral vanavond ervaren hoe je samen én op jezelf kunt zijn.

Als je een partner(s) hebt is het mogelijk fijn om dit samen te doen. Dus neem hem/haar/hen mee. Heb je dat niet of laat je je partner(s) liever gewoon een avondje thuis, ook helemaal prima. Het is voor iedereen in welke constellatie dan ook net zo interessant. Dus whatever, kom gewoon.

Dit onderwerp is spannend, dat begrijpen we heel goed. Dat is het voor ons ook. We zorgen voor een setting waarin iedereen de vrijheid heeft om wel of niet mee te doen met de verschillende onderdelen en waar we met respect en openheid met elkaar om willen gaan. Er zal in deze workshop geen aanraking of sǝksuele interactie plaatsvinden tussen deelnemers - sterker nog, we blijven in principe op 1,5 meter afstand. Er zal geen naaktheid in de oefeningen zijn.

De bijbehorende avond 'PLAY - Jouw sǝks is van jou: going solo' kijkt naar ‘solosǝks’. De twee delen zijn een mooie aanvulling op elkaar maar zeker ook los van elkaar te volgen.
'Going solo' wordt op 11 oktober gegeven.

Over Martijn en Laura

Laura is al zo’n jaar of vijf bezig met tantra en andere vormen van zelfontwikkeling. Waar ze écht blij van wordt is praten over sǝks. En specifieker, om mensen te steunen bij het leuker, beter en vervullender maken van sǝks. ‘Sǝks, in de breedste zin van het woord, kan in mijn ervaring zo bevrijdend werken. Het leert me allerlei dingen over mezelf op een manier die nergens anders kan. Dit gun ik iedereen.​ Sǝks is een onderwerp waar veel taboes omheen hangen, en waarvan veel onzekerheden nooit besproken worden. Juist daarom wil ik erover praten, en anderen inspireren om dat ook te doen.’ Laura werkt nu op allerlei verschillende manieren met dit onderwerp: met individuele gesprekken, met workshops, in schrift en in tekeningen, onder andere. Meer kun je bekijken op www.pratenoverseks.com.

Martijn heeft in de afgelopen jaren hard gewerkt aan zijn sǝksuele bevrijding. ‘Door tantra, meditatie en kleine uitstapjes in de wereld van kink heb ik een brede kijk op sǝksualiteit en al haar verschillende vormen van expressie. Ik hou ervan om samen met anderen op een speelse wijze op onderzoek uit te gaan. Mijn hoop is om dingen als schaamte en taboes om te buigen naar dingen waar je in alle vrijheid plezier aan kan beleven en ik kan niet wachten om jullie mee te nemen in mijn belevingswereld.’

Door: Laura Eggens en Martijn Gorree
Voor: Speelse 20'ers en 30'ers

Er is beperkt plek, je kan een kaartje kopen via Chipta. Wel fijn als je je even aanmeldt op Facebook.
https://www.chipta.com/nl/tickets/event/38608/play-jouw-sks-is-van-jou-een-en-ander/

Kosten: €15,- , Of één strip van je PLAY strippenkaart (Aan de deur verkrijgbaar) Je kan tegenwoordig pinnen. 🙂

Inloop: 19:00
Workshop: 19:30-22:00
Chill-space: 22:00-22:30

Locatie: Emma Centrum, Cremerstraat 245, Utrecht

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PLAY agenda: https://www.playcommunity.nl/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tijd

(Maandag) 19:30 - 22:00

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X