februari 2022

za12feb(feb 12)16:00do17(feb 17)15:00Play Retreat - Seks: Verdieping & Overgave16:00 - 15:00 (17) Hei- en Boeicop

Evenement Details

Een stapje verder? Een tikje dieper? In dit vervolg op de Play Retreat ‘Seks: vrijheid en vervulling’ gaan we daar mee spelen.
We gaan het onderzoek aan naar seksualiteit in het hele spectrum waarin het kan bestaan.
We werken met rauwheid en lijfelijkheid, de meer dierlijke aspecten van seks. We belichten de mentale kant. Welke overtuigingen en oordelen zijn er? We werken met seksuele energie en je intuïtie. En we maken contact met de meer Goddelijke kant, welke vormen neemt seks aan als het ‘zelf’ meer wegvalt?

Hoe kan jouw seks eruit zien als je meer in je lichaam zit? Als je ego een steeds kleinere rol gaat spelen? Als je je nog net iets meer gaat overgeven aan het bestaan, en aan de stroom in jou?

Als je dit leest en denkt ‘yummy, dit wil ik wel uitzoeken’: dat ben je waarschijnlijk op je plek in deze retraite. In een sfeer zoals je die gewend bent van ons, waarin veiligheid, speelsheid en oprechte raakbaarheid immer aanwezig zijn, gaan we met een groep fijne mensen op avontuur. Op avontuur in onszelf, in contact, en in het (o zo sexy) bestaan.

Deze retraite is waarschijnlijk voor jou als je:
- Je comfortabel voelt bij het thema seksualiteit en daar meer in wilt ontdekken
- Benieuwd bent naar hoe je seksualiteit kunt beleven vanuit een verbinding met ‘het goddelijke’
- Wilt voelen en ervaren in seks en daarbij steeds meer je hoofd wilt uitschakelen
- Aan onze eerste Seksretraite hebt meegedaan, of elders soortgelijke ervaring hebt opgedaan

Deze retraite is niet zo geschikt voor jou als je:
- Veel spanning ervaart in contact met andere mensen
- Seksuele interacties komt ‘halen’ bij anderen
- Vooral komt voor de seks en niet voor het zelfonderzoek

𝐇𝐨𝐞 𝐳𝐢𝐞𝐭 𝐳𝐨’𝐧 𝐫𝐞𝐭𝐫𝐚𝐢𝐭𝐞 𝐞𝐫𝐮𝐢𝐭 𝐯𝐫𝐚𝐚𝐠 𝐣𝐞 𝐣𝐞 𝐚𝐟?
We gaan spelen en ontdekken, onderzoeken en voelen. Plezier en juicyness is welkom, maar ook weerstand, verdriet en raakbaarheid. Vanuit een stevige basis in jezelf, gaan we ook de oprechte verbinding met de ander aan.
We nemen je mee op een reis waarin we afwisselend gebruik maken van:
- Tantra; het contact maken en bevrijden van je sēksuele (levens)energie, zowel in contact met jezelf als de ander
- Lichaamswerk, ademwerk, dans & beweging
- Meditatie, zowel in stilte als dynamisch
- Verschillende vormen van tantrische massage
- Bio-energetisch werk
- Oefeningen over dynamieken, leiden en overgave
- Momenten om met elkaar te delen

Hierbij komt ook nog:
- Zelf-zorg, heerlijk biologisch eten en een week in de natuur.
- Een mooie groep gelijkgestemde jonge mensen tussen de 20 en 40 jaar.
- Een warme bedding van het team en de groep, met een open en down-to-earth aanpak.

We werken tijdens deze retraite met sēksuele energie en aanraking, individueel en in contact. Vooropgesteld: interacties met anderen zijn nooit een verplichting. We zorgen voor een setting waarin we met respect en openheid met elkaar omgaan. Veiligheid en vrijwilligheid staan altijd bovenaan ons prioriteitenlijstje. Als je hier vragen over hebt, neem contact met ons op.

De groep zal grotendeels bestaan uit mensen die de Play Retreat ‘Seks: Vrijheid en Vervulling’ hebben gedaan. Als je op een andere plek voldoende ervaring met tantra en dit onderwerp hebt opgedaan, ben je in overleg ook zeer welkom.

𝐇𝐞𝐭 𝐭𝐞𝐚𝐦:
Deze PLAY retreat wordt begeleid door Bart-Jan, Laura en een geweldig team assistenten.

𝗕𝗮𝗿𝘁-𝗝𝗮𝗻 𝗗𝗼𝗸𝘁𝗲𝗿
Mijn passie voor het geven en organiseren van events en retreats op het gebied van persoonlijke ontwikkeling komt voort uit de wens ruimte te willen scheppen voor iedereen die het onderzoek naar vrijheid aan wil gaan. Het is zo prachtig om mensen te zien die leven vanuit ontspanning en enthousiasme, die plezier kunnen ervaren in het aankijken van zichzelf en daarin kunnen omarmen en accepteren en vieren.

En soms is het een rauw pad, of je gaat langs wat absurde bochten. Confronterend kan het zijn, want we kunnen onszelf behoorlijk dwars zitten en voor de gek houden. En we kunnen vastlopen, verdoofd raken, onszelf overschreeuwen, en nog meer truuks van ons systeem die ons beschermen en tegelijk tegenhouden. Soms is er wat moed voor nodig. Bungee-jumpen voor de ziel noem ik het wel eens.
Ik hou ervan. Vreugdevol of rauw, voelen dat je leeft, hier zijn en alle kleuren ervan zien.

Ik ben inmiddels 10 jaar bezig met Tantra, lichaamswerk en andere vormen van persoonlijke ontwikkeling. Ik hou van een no-nonsense aanpak, speels, niet te zwaar, maar ook niet te vermijdend. Ik geloof in een waanzinnige kracht in mensen. Flexibel en met grote potentie, vaak veel omvangrijker dan we onszelf wijsmaken. Ik vind het heerlijk om dit samen te ontdekken en elkaar te ondersteunen en te spiegelen.
Leuk als je ook komt om te ontdekken wat er allemaal nog meer mogelijk is in het leven!

Laura Eggens
Ik ben dol op sēks. Op het gevoel van me volledig levend voelen, en van zo dichtbij en grenzeloos contact met een ander ervaren. Van hoe spannend, en confronterend, en waanzinnig het is om écht naakt te zijn - voorbij het lichaam. Ik hou van de zachtheid en van de dierlijkheid. Van de volheid. En ik geniet er enorm van om een omgeving te scheppen waarin mensen hier meer in kunnen gaan ervaren. Van het bestrijden van het taboe. Ik wil leven in een wereld waarin praten over je seksleven net zo normaal is als een gesprekje over je werk, en waar we met z’n allen in alle vrijheid mogen ontdekken, liefhebben en kwetsbaar mogen zijn.

Tijdens de afgelopen vijf jaar, waarin ik intensief met tantra en andere persoonlijke ontwikkeling bezig was, kwam ook mijn sēksualiteit in beweging. Nu besteed ik het grootste deel van mijn tijd aan het praten over sēks, om andere mensen te steunen bij het leuker, beter en vervullender maken van hun sēksuele leven. Ik heb me op de theorie van de sēksuologie gestort, en werk nu op allerlei verschillende manieren met dit onderwerp: met individuele gesprekken, met workshops en retraites, in schrift en in tekeningen, onder andere. Ik werk met ontzettend veel aandacht, met twee voeten op de grond en een blije kijk op het leven. Ik hou van het onderwerp, en ik gun het de hele wereld om met zoveel mogelijk zelfkennis, plezier en nieuwsgierigheid met sēks om te gaan.
Meer over mij kun je bekijken op www.pratenoverseks.com.

𝐏𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐬𝐜𝐡
De PLAY retreat Sēks: Verdieping en Overgave vindt plaats van 12-17 februari 2022.

Aanmelden
Mail naar info@playcommunity.nl om je aan te melden

𝗞𝗮𝗮𝗿𝘁𝗷𝗲𝘀:
Early bird: € 645,- (t/m 21 nov)*
Normal bird: € 695,- (t/m 12 feb)*

In het kaartje is alles inbegrepen: zes dagen retreat, biologisch eten door een knappe kok, uitzicht op de weilanden en schapen, slapen in gedeelde slaapkamers (met gemengde kamers en aparte kamers voor mannen/vrouwen).

Aanmelden doe je door een mail te sturen naar info@playcommunity.nl. Dan krijg je een mailtje terug met een intake-formulier, waarin we graag wat meer over je te weten komen. Zo weten we zeker dat jij straks lekker op je plek zit.

Er is plek voor maximaal 24 deelnemers, waarin we een balans in verschillende genders proberen te houden. De retraite is geschikt voor individuen en koppels. Koppels zullen ook oefeningen met anderen doen, maar hebben bij intiemere oefeningen de keus deze samen te doen.

* Mocht je een echte ja voelen, maar is dit bedrag niet mogelijk voor je, schrijf ons dan. Er zijn beperkte budget mogelijkheden.

→ Deze retraite is speciaal voor 20-ers en 30-ers. De leeftijdsgrens ligt dus op 40 jaar. Zit je daar net boven, ben je jong van geest en wil je toch graag meedoen? Schrijf ons dan even.

𝗟𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲:
We mogen vertoeven in het Veldstudiecentrum. Een fijne ruime locatie op het platteland. Echt even lekker ertussenuit.
Adres: Hei en Boeicopseweg 147A, Hei- en Boeicop.

Tijd

12 (Zaterdag) 16:00 - 17 (Donderdag) 15:00

Locatie

Hei- en Boeicop

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X