oktober 2021

za23okt(okt 23)15:00do28(okt 28)15:30Play Retreat - Sēks: Vrijheid & Vervulling15:00 - 15:30 (28)

Evenement Details

Sēks. Wat roept dit woord in je op? Vreugde? Schaamte? Onzekerheid? Zin? Nieuwsgierigheid? Er zijn maar weinig mensen die niet iets voelen bij dit onderwerp. Wil je dieper duiken in de wondere wereld van de sēks? Kom dan 6 dagen lang met ons mee op ontdekkingsreis bij het Play Retreat ‘Sēks: Vrijheid en Vervulling’. Tijdens deze dagen doorleven we verschillende facetten van sēksualiteit. De spanning en de zachtheid, het plezier en de schaamte, de juicyness en de belemmeringen, de heiligheid en de lichtheid. Een spannende tocht met diepgang, en luchtigheid.

Er is zoveel in sēks te vinden, zoveel meer dan dat we doorgaans meekrijgen terwijl we opgroeien en ons leven leiden. Onze samenleving koppelt sēks aan ‘goed’ of ‘slecht’ zijn. We moeten het hebben, anders zijn we maar zielig, maar als we het teveel hebben is er ook iets mis. We moeten automatisch aanvoelen wat de ander wil, en natuurlijk ook meteen weten waar we zelf naar verlangen. Penetratie is het hoogste goed, alles daaromheen is een beetje extra. En als je elkaar aantrekkelijk vindt, dan moet je natuurlijk toewerken naar dat soort sēks.

Oef, wat een somber beeld! Er moet toch meer zijn dan dit? Ben je ook benieuwd? Wil je weten wat er kan gaan stromen, in contact met een ander en met jezelf? Wat er gebeurt als je je negatieve overtuigingen rondom sꫀks wat kunt dempen? Wat er kan gebeuren als je sēksuele energie loskoppelt van het sēksuele script wat we hebben geleerd? Als je jezelf helemaal toestaat?

Wij houden van de rauwe schoonheid van sēksualiteit. De kwetsbaarheid, de gevoelens die ermee gepaard gaan, hoe je je klein kan voelen of machtig krachtig. Hoe speels en ontwapenend het kan zijn en hoe magisch het contact met de ander kan voelen. Wat het allemaal blootlegt, je systemen van controle, verlangens, je relatie met je lijf, hunkering, zindering... Het hele spectrum, van pijn tot pracht, van angst tot extase.

Kom vooral als je mee wilt op onderzoek naar de vrijheid en vervulling die er in sēks te vinden is.

𝐇𝐨𝐞 𝐳𝐢𝐞𝐭 𝐳𝐨’𝐧 𝐫𝐞𝐭𝐫𝐚𝐢𝐭𝐞 𝐞𝐫𝐮𝐢𝐭 𝐯𝐫𝐚𝐚𝐠 𝐣𝐞 𝐣𝐞 𝐚𝐟?
We gaan spelen en ontdekken, onderzoeken en voelen. Plezier en juicyness is welkom, maar ook weerstand, verdriet en raakbaarheid. Vanuit een stevige basis in jezelf, gaan we ook de oprechte verbinding met de ander aan.

We nemen je mee op een reis waarin we afwisselend gebruik maken van:
🌿Tantra; het contact maken en bevrijden van je sēksuele (levens)energie, zowel in contact met jezelf als de ander
🌿Lichaamswerk, ademwerk, dans & beweging
🌿Meditatie, zowel in stilte als dynamisch
🌿Oefeningen om je beperkende overtuigingen en structuren te onderzoeken
🌿Oefeningen om de verbinding met jezelf steviger te maken
🌿Oefeningen over dynamieken, leiden en overgave
🌿Inzichten en oefeningen uit de seksuologie
🌿Momenten om met elkaar te delen

Hierbij komt ook nog:
✨ Zelf-zorg, heerlijk biologisch eten en een week in de natuur.
✨ Een mooie groep gelijkgestemde jonge mensen tussen de 20 en 40 jaar.
✨ Een warme bedding van het team en de groep, met een open en down-to-earth aanpak.
✨ Tijd samen, tijd voor jezelf en als we geluk hebben: een lekkere sauna/hottub om in te chillen.

‘Gaan we dan ook sēks hebben op deze retraite?’ Dat ligt aan je definitie van sēks… In onze visie is ‘sēks’ namelijk vele malen breder dan waar mensen vaak naar refereren. Er zal tijdens deze retraite geen penetratie of gerichte stimulatie van geslachtsdelen van anderen zijn. We werken wel met sēksuele energie en aanraking. En vooropgesteld: interacties met anderen zijn nooit een verplichting. We zorgen voor een setting waarin we met respect en openheid met elkaar omgaan. Veiligheid en vrijwilligheid staan altijd bovenaan ons prioriteitenlijstje. Als je hier vragen over hebt, neem alsjeblieft contact met ons op.

Als je nou denkt ‘Ja ik kom om een week met mooie mensen te sēksen hier’: dan is deze retraite waarschijnlijk niet voor jou. Dat is niet waar het hier om draait. Kom vooral wel als je nieuwsgierig bent naar je eigen sēksualiteit en hoe je dat nog rijker, voller en bevrijdender kunt beleven.

𝐇𝐞𝐭 𝐭𝐞𝐚𝐦:
Deze PLAY retreat wordt begeleid door Bart-Jan, Laura en een geweldig team assistenten.

𝗕𝗮𝗿𝘁-𝗝𝗮𝗻 𝗗𝗼𝗸𝘁𝗲𝗿
Mijn passie voor het geven en organiseren van events en retreats op het gebied van persoonlijke ontwikkeling komt voort uit de wens ruimte te willen scheppen voor iedereen die het onderzoek naar vrijheid aan wil gaan. Het is zo prachtig om mensen te zien die leven vanuit ontspanning en enthousiasme, die plezier kunnen ervaren in het aankijken van zichzelf en daarin kunnen omarmen en accepteren en vieren.
En soms is het een rauw pad, of je gaat langs wat absurde bochten. Confronterend kan het zijn, want we kunnen onszelf behoorlijk dwars zitten en voor de gek houden. En we kunnen vastlopen, verdoofd raken, onszelf overschreeuwen, en nog meer truuks van ons systeem die ons beschermen en tegelijk tegenhouden. Soms is er wat moed voor nodig. Bungee-jumpen voor de ziel noem ik het wel eens.
Ik hou ervan. Vreugdevol of rauw, voelen dat je leeft, hier zijn en alle kleuren ervan zien.
Ik ben inmiddels bijna 10 jaar bezig met Tantra, lichaamswerk en andere vormen van persoonlijke ontwikkeling. Ik hou van een no-nonsense aanpak, speels, niet te zwaar, maar ook niet te vermijdend. Ik geloof in een waanzinnige kracht in mensen. Flexibel en met grote potentie, vaak veel omvangrijker dan we onszelf wijsmaken. Ik vind het heerlijk om dit samen te ontdekken en elkaar te ondersteunen en te spiegelen.
Leuk als je ook komt om te ontdekken wat er allemaal nog meer mogelijk is in het leven!

Laura Eggens
Ik ben dol op sēks. Op het gevoel van me volledig levend voelen, en van zo dichtbij en grenzeloos contact met een ander ervaren. Van hoe spannend, en confronterend, en waanzinnig het is om écht naakt te zijn - voorbij het lichaam. Ik hou van de zachtheid en van de dierlijkheid. Van de volheid. En hou ook zo van het praten over sēks. Van het - al spelend en krabbend - barstjes maken in de taboes rondom sēks.
Dit is lang niet altijd zo geweest. Tot een aantal jaar geleden was het niet per se een plek voor vrijheid. Het was een activiteit, iets wat ik ook deed om me gevalideerd te voelen. Om iets te bewijzen. Ik had plezier, zeker, maar ik voelde ook zoveel gedoe en beperkingen. En ik was bang - om de ander teleur te stellen, voor dat mijn lichaam niet goed genoeg zou zijn, om ‘slechte sēks’ te hebben, om de ander kwijt te raken. Het was een prettig en veilig kooitje, mijn sēks, maar het was wel een kooitje.
Tijdens de afgelopen vijf jaar, waarin ik intensief met tantra en andere persoonlijke ontwikkeling bezig was, kwam ook mijn sēksualiteit in beweging. Het kooitje werd wat gammeler. Ik begon meer aandacht te geven aan mijn werkelijke verlangens, en ik begon meer te durven. En ook de overtuigingen die ik had over wat ‘goed’ was in sēks, ach, die werden wat milder. En ik begon veelvuldig te praten over sēks. Jeetje wat heeft dat een verschil gemaakt. Met het praten kwam ik uit de krampachtigheid, en nam steeds vaker anderen daarin mee.
Nu besteed ik het grootste deel van mijn tijd aan het praten over sēks, om andere mensen te steunen bij het leuker, beter en vervullender maken van hun sēksuele leven. Ik heb me op de theorie van de sēksuologie gestort, en werk nu op allerlei verschillende manieren met dit onderwerp: met individuele gesprekken, met workshops en retraites, in schrift en in tekeningen, onder andere. Ik werk met ontzettend veel aandacht, met twee voeten op de grond en een blije kijk op het leven. Ik hou van het onderwerp, en ik gun het de hele wereld om met zoveel mogelijk zelfkennis, plezier en nieuwsgierigheid met sēks om te gaan.
Meer over mij kun je bekijken op www.pratenoverseks.com.

𝐏𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐬𝐜𝐡
De PLAY retreat Sēks: Vrijheid en Vervulling vindt plaats van 23-28 oktober 2021.

Aanmelden
Mail naar info@playcommunity.nl om je aan te melden

𝗞𝗮𝗮𝗿𝘁𝗷𝗲𝘀:
Early bird: € 595,- (t/m 15 juli 2020)*
Normal bird: €645,- (t/m 28 september 2021)
Late bird: €695,- (t/m 23 oktober 2021)

In het kaartje is alles inbegrepen: zes dagen retreat, biologisch eten door een knappe kok, uitzicht op de weilanden en schapen, slapen in gedeelde slaapkamers (met gemengde kamers en aparte kamers voor mannen/vrouwen).

Aanmelden doe je door een mail te sturen naar info@playcommunity.nl. Dan krijg je een mailtje terug met een intake-formulier, waarin we graag wat meer over je te weten komen. Zo weten we zeker dat jij straks lekker op je plek zit.

Er is plek voor maximaal 24 deelnemers, waarin we een balans in verschillende genders proberen te houden. De retraite is geschikt voor individuen en koppels. Koppels zullen ook oefeningen met anderen doen, maar hebben bij intiemere oefeningen de keus deze samen te doen.

* Mocht je een echte ja voelen, maar is dit bedrag niet mogelijk voor je, schrijf ons dan. Er zijn beperkte budget mogelijkheden.

→ Deze retraite is speciaal voor 20-ers en 30-ers. De leeftijdsgrens ligt dus op 40 jaar. Zit je daar net boven, ben je jong van geest en wil je toch graag meedoen? Schrijf ons dan even.

𝗟𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲:
We mogen vertoeven in het Veldstudiecentrum. Een fijne ruime locatie op het platteland. Echt even lekker ertussenuit.
Adres: Hei en Boeicopseweg 147A, Hei- en Boeicop.

Dit evenement is georganiseerd met respect voor de RIVM richtlijnen voor contactberoepen, trainingen, dans en contactsporten. We zullen tegen die tijd een protocol opstellen op basis van de regelgeving van het moment.

Tijd

23 (Zaterdag) 15:00 - 28 (Donderdag) 15:30

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X