november 2021

ma15nov19:3022:00Play - Spiritueel activisme19:30 - 22:00 Cremerstraat 245, 3532 BJ Utrecht, Nederland

Evenement Details

Velen van ons worden geraakt door de huidige staat van de wereld: klimaatverandering, achteruitgang van de biodiversiteit, schending van mensen- en dierenrechten, polarisering… Vaak voelen deze thema’s te zwaar of te pijnlijk om echt binnen te laten. De uitdagingen waar we voor staan lijken enorm.

In tijden van verandering en onrust is het makkelijk om overweldigd of moedeloos te worden, of om onze kop in het zand te steken. Hoe staan we toe om ons te laten raken door de pijn van de aarde, zonder dat het ons overweldigt of verlamt? Hoe dragen we samen bij aan de benodigde verandering, op een manier die energie geeft? We koesteren allemaal hoop op een mooiere wereld. Hoe zetten we die hoop om in actie?

In deze workshop ‘Spiritueel Activisme’ doorlopen we een methode die is ontwikkeld door Joanna Macy, waarin we ons vanuit zelfverbinding openen voor de staat van de wereld. Door oa. specifieke oefeningen (zowel speels als diepgaand) en deelrondes onderzoeken we wat er rondom dit thema in ons leeft. In een veilige, gezamenlijke bedding onderzoeken we onze kwaliteiten en mogelijkheden om bij te dragen aan de toekomst waar we naar verlangen. We maken allemaal onderdeel uit van de aarde. Het versterken van de verbinding met onszelf, de ander en het grotere geheel is een krachtige manier om ons in te zetten voor een mooiere toekomst.

“The world is not a problem to be solved; it is a living being to which we belong (..) Until we go to the root of our image of separateness, there can be no healing.”​ Llewellyn Vaughan-Lee

Over Kawire
Al vanaf jonge leeftijd ben ik begaan met natuur en aarde. Op mijn 16e zag ik de documentaire van Al Gore, die voor mij één van de redenen was om Milieuwetenschappen te gaan studeren. Hoewel het idealisme en de drive om bij te dragen aan een mooiere wereld er altijd geweest zijn, heb ik ook vaak moedeloosheid ervaren; het voelde alsof mijn acties toch niet echt zouden helpen.

Een aantal trainingen gebaseerd op het werk van Joanna Macy brachten daar verandering in. Ook een intensief pad van zelfonderzoek (oa. tantra en core energetica) hebben me geholpen om te zien wat de wereld nodig heeft. Spiritueel activisme is voor mij een combinatie van persoonlijke ontwikkeling en activisme. Door middel van zelfverbinding, verbinding met anderen, en het inzetten van je kwaliteiten kan iedereen bijdragen. Onze keuzes en acties maken weldegelijk uit, ook al voelt dat misschien niet altijd zo. Een betere wereld creëren we allemaal; daarin staan we niet alleen. De transformatie begint in ieder van ons.

Door: Kawire Gosselink
Voor: Speelse 20'ers en 30'ers

Je kan een kaartje kopen via Chipta en ook aan de deur. https://www.chipta.com/nl/tickets/event/42913/play-spiritueel-activisme/event-info/
Ook fijn als je je even aanmeldt op Facebook.

Kosten: €15,- , Of één strip van je PLAY strippenkaart (Aan de deur verkrijgbaar) Je kan tegenwoordig pinnen. 🙂

Inloop: 19:00
Workshop: 19:30-22:00
Chill-space: 22:00-22:30

Locatie: Emma Centrum, Cremerstraat 245, Utrecht

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PLAY agenda: https://www.playcommunity.nl/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tijd

(Maandag) 19:30 - 22:00

Locatie

Cremerstraat 245, 3532 BJ Utrecht, Nederland

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X