mei 2022

vr27mei19:0023:00Play Utrecht - Balfolk Bal19:00 - 23:00 Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Evenement Details

Op 27 mei is het eerste balfolkbal van Play!

Verwacht live muziek, dansen, een fijne ruimte om met elkaar uit te hangen en wat lekkers bij de bar. Heel leuk als je komt!

Wat is Balfolk?
Balfolk is een mengelmoes van verschillende Europese dansen. Je hebt dansen uit Frankrijk, Zweden en nog veel meer. Balfolk dansen bestaat uit dansen in koppels en groepsdansen. Balfolk wordt eigenlijk altijd op live muziek gedanst.

Nog nooit Balfolk gedanst? Geen zorgen, deze dans is voor iedereen toegankelijk. Ze zijn makkelijk te leren, dus je kunt zowel met als zonder ervaring heel goed aansluiten.

Over het bal
De avond wordt gestart met een workshop, fijn om er weer even in te komen (en het te leren!). Na een korte pauze start dan het bal. Het event heeft een dans-area waar het bal is en een chill area. Hier kun je met elkaar kletsen en je voeten even een adempauze gunnen :-).

Het bal start met live muziek van de band Berkenwerk. Een vrij nieuwe band met prachtige covers en eigen nummers. Ze nemen diverse instrumenten mee (harp, gitaar, ukelele en etouki).

Daarna volgt de live muziek van de vrolijke band Madlot. Madlot speelt verschillende liedjes en deuntjes en zet daarmee de traditie van volksmuzikanten voort. Van middeleeuwse ballads tot pakkende melodie├źn die tot ver in de 20e eeuw werden overgeleverd. Madlot kan je met hun muziek mee nemen!

Praktische informatie

Organisatie
Door: Dit een PLAY evenement. De avond wordt geleid door Selma Kobus.
Voor: Mensen die zin hebben in een avond dansen, live muziek en gezelligheid

Tijdstip
De inloop is om 18:30 en de workshop begint om 19:00. Om 20:00 begint het bal, dit duurt tot 23:00. Daarna is er nog tijd om even te kletsen en wat te drinken.

Praktisch voor de avond
Trek kleding aan waar je fijn in kunt bewegen. Er is een bar waar je drankjes en lekkers kunt krijgen op donatiebasis. Er wordt geen alcohol geschonken.

Locatie
Op de Playground aan de Kanaalweg 84A in Utrecht. Dit ligt op 15 minuten lopen van Utrecht centraal. Je kan vanaf Utrecht centraal bus 7 nemen. Deze stopt vlak bij de deur. Ook is er een gratis parkeerplaats naast de deur. https://goo.gl/maps/kRggcVAyKz9wDL2WA.

Tickets
Workshop en het bal; 20,
Het bal alleen kost 15,-.

Tickets zijn te koop via https://www.chipta.com/tickets/event/49183/play-utrecht-balfolk-bal/

Agenda
Meer events van Play vind je op https://www.playcommunity.nl.

Tijd

(Vrijdag) 19:00 - 23:00

Locatie

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X