mei 2022

di17mei19:0023:00Play Utrecht - Balfolk Workshopreeks (week 4: Uitdaging)19:00 - 23:00 Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Evenement Details

Workshopreeks Balfolk lessen bij Play!
Houd je van dansen? Ken je de gezellige Balfolk dansstijl al?Of nog niet? Wees welkom bij deze workshopreeks! Vier opeenvolgende dinsdagen zijn er lessen met verschillende dansen en thema’s. De lessen zijn los te volgen, en je kunt ook de hele reeks komen. Ook leuk om te weten: op zaterdag 27 mei organiseren we een balfolk ball, waar je al het geleerde in de praktijk kunt brengen!
We gaan vier opeenvolgende weken meerdere leuke en leerzame balfolk lessen organiseren. Elke les zullen we wat anders doen. Dus het is leuk om ze allemaal te volgen maar je kan ze ook los doen.
Deze lessen worden gegeven door Amber

Wat is balfolk?
Balfolk is een mengelmoes van verschillende Europese dansen. Je hebt dansen uit Frankrijk, Zweden en nog veel meer. In de lessen zullen meerdere dansen aan bod komen en elke avond zal een ander thema hebben. Balfolk dansen bestaat uit dansen in koppels en groepsdansen.

Het thema van deze week is uitdagend.
Heb je zin in dansen en een beetje zin in een uitdaging. Dan is dit de avond voor jou. We zullen twee groepsdansen doen die de uitdaging een beetje opzoeken. Bij deze dansen staat ritme en frasering centraal. Contact en groepsgevoel zijn erg belangrijk. Minder improvisatie maar meer aandacht voor de pasjes zelf en 1echt op de muziek zijn met elkaar

Over de docent Amber Wever:
Amber danst al sinds 2001; van klassiek ballet tot street dance, ballroom tot balfolk, en vrijwel alles daar tussen in. Naast het geven van lessen blijft Amber op zoek gaan naar nieuwe manieren van bewegen en fysieke communicatie, deels om dit weer te kunnen delen met anderen maar ook omdat leren Amber erg gelukkig maakt.
Deze vier weken gaat Amber aan de slag met bewegen binnen balfolk: Dit betekent dat we niet alleen de traditionele manier van dansen gaan leren maar dat er binnen de muziek en binnen de dans gespeeld wordt met de pasjes en contact met elkaar, in de groep en binnen een tweetal.
Er is veel aandacht voor contact en (non-verbale) communicatie binnen dansen. Het bewegen, luisteren naar muziek, en vooral het leren van nieuwe dingen binnen dans is wat deze vier dagen centraal staat.

Door: Amber en Selma
Voor: Speelse 20'ers en 30'ers

Je kunt je ticket kopen of je plekje reserveren via Chipta. Ook fijn als je je even aanmeldt op Facebook.

Kosten per avond: €15,- , Of één strip van je PLAY strippenkaart (Aan de deur verkrijgbaar).

Wil je naar alle vier de avonden kopen? Koop dan ticket voor de workshopreeks voor 50 euro.

https://www.chipta.com/tickets/event/49186/play-utrecht-balfolk-workshopreeks/

Inloop: 19:00
Workshop: 19:30-22:00
Chill-space: 22:00-22:30

Locatie: kanaalweg 84A, Utrecht

Gratis parkeren kan naast het gebouw:
https://goo.gl/maps/kRggcVAyKz9wDL2WA

PLAY agenda: https://www.playcommunity.nl/

Tijd

(Dinsdag) 19:00 - 23:00

Locatie

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X