juni 2022

ma13jun19:3022:00PLAY Utrecht - Hart-openende cacaoceremonie19:30 - 22:00 Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Evenement Details

Je bent welkom bij een avond waarin de cacao je dieper in contact brengt met de wijsheid van je eigen hart. De zachte maar krachtige spirit van de cacao zorgt voor een vrije doorstroming van verdriet en vreugde door je systeem. Het helpt je om naar binnen te keren, aanwezig te zijn met je gevoelens en te verzachten. De cacao brengt je ook in contact met je creativiteit en nodigt je uit om vanuit je essentie uit te drukken. Het laat je de kracht ervaren van kwetsbaarheid. Het kan weer laten stromen wat vast zat.

Wat is een ceremonie?
Sandra Ingermann beschrijft een ceremonie als volgt: ‘De activiteit van ceremonie geeft ons een manier om het zaadje van intentie te voeden en te groeien. We focussen ons lichaam, onze geest en spirit, en maken een pad voor de magie die achter de schermen gebeurt, tussen de zichtbare en onzichtbare werelden.’ Ceremonie is een prachtige manier om verandering te navigeren. Het kan ons doen realiseren dat wij zelf de kracht in ons hebben te verbinden met het leven op een nieuwe, vervullende manier.
De pilaren die ik verweef in mijn ceremonies zijn de volgende: Veiligheid: we cultiveren veiligheid in ons eigen systeem en in relatie tot elkaar – Overgave: we cultiveren een open houding, verwelkomen de emoties die opkomen en bewegen mee met wat er in ons leeft – Zelf-expressie: we geven onszelf toestemming om uiting te geven aan onze volledigheid middels geluid en beweging – Zielsessentie: we laten onszelf ondersteunen door het grotere geheel waar we onderdeel van zijn en halen delen van onszelf die we hebben afgewezen terug.

Wat kun je verwachten?
Ik open de avond met een korte deelronde. Ik begin de ceremonie met een openingsinvocatie met mijn stem en drum nadat we onze intentie hebben gezet en in ons lichaam zijn gezakt. Ik begeleid vervolgens een verzachtende visualisatie en ik nodig uit tot beweging. Maar.. verwacht vooral om verrast te worden. Ik speel namelijk in op de energie van de groep zoals die zich in het moment vormgeeft.

Praktische informatie over cacao
Het actieve ingrediënt van cacao is theobromine. Dit staat bekend als ‘Food of the Gods’ en werd gebruikt door bijvoorbeeld de Maya-beschaving. Cacao bevat een grote hoeveelheid magnesium, maar ook de mineralen ijzer, kalium, zink, koper, calcium, selenium, fosfor en mangaan. Het is dus niet alleen energetisch versterkend voor ons hart, maar verhoogt bijvoorbeeld ook de elasticiteit van bloedvaten en ondersteunt daarmee de bloedstroom door het lichaam; het heeft een ontstekingsremmende werking en verlaagt de bloeddruk.
Contra indicaties voor cacao zijn hartklachten, hoge bloeddruk-klachten en SSRI’s.
Ik bereid de cacao met een snuifje chili, kaneel en agave siroop (vegan).

Over Pauline
Ik werk in mijn bedrijf, Laughing Shaman, o.a. samen met plantmedicijnen én bloemen, die mij met beide voeten stevig op de grond zetten, me in diep contact brengen met mijn schaduwkant en schoonheid.

Ik ga dansend en zingend door het leven. Ik dans zowel met het grootste ongemak en rauwe kwetsbaarheid, maar ik dans ook zeker met licht- en speelsheid. Ik sta mezelf toe diep geraakt te worden en laat mezelf genieten van elke zonnestraal. In het proces van vallen en opstaan heb ik het co-creëren van ceremonies ontdekt als grote passie van mij. Het brengt me elke keer in dieper contact met mezelf én de wereld om mij heen. Ik deel deze enorme krachtbron dan ook met alle liefde met anderen, opdat we samen weer gaan stralen, onze creatieve zelfexpressie belichamen en met een open, onbevangen hart de verbinding met elkaar aan kunnen gaan.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Door: Pauline
Voor: Speelse 20'ers en 30'ers

Je kan voor de handigheid een kaartje kopen via Chipta. Ook fijn als je je even aanmeldt op Facebook.
https://www.chipta.com/tickets/event/50314/play-utrecht-hartopenende-cacao-ceremonie/

Kosten: €15,- , Of één strip van je PLAY strippenkaart (Aan de deur verkrijgbaar) Je kan tegenwoordig pinnen. :)

Inloop: 19:00
Workshop: 19:30-22:00
Chill-space: 22:00-22:30
Locatie: kanaalweg 84A, Utrecht

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PLAY agenda: https://www.playcommunity.nl/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tijd

(Maandag) 19:30 - 22:00

Locatie

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X