april 2022

za16apr14:0017:00Play Utrecht - Mannencirkel - Kwetsbaarheid14:00 - 17:00 Playground

Evenement Details

Mannencirkel
Heb jij behoefte aan mannen onder elkaar, maar dan net even anders?

Wij, Bart-Jan, Joost, Ron en Stan vinden de mannencirkel iets prachtig moois. Hier kun je ervaren hoe verbindend het is als mannen zich kwetsbaar naar elkaar opstellen.

De sfeer van aanwezigheid en oordeelloosheid geeft een veilige bedding om jezelf te onderzoeken en vorm te geven aan je man-zijn. Je wordt uitgenodigd om authentiek te zijn: je hoeft jezelf hier niet groot te houden en je hoeft jezelf ook niet klein te maken. Je kunt jezelf spiegelen aan andere mannen en gespiegeld worden. Waarbij uiteraard niet alles specifiek over man-zijn hoeft te gaan: als het voor jou speelt, dan is het welkom. Vanuit de gemene deler die we met ons man-zijn meenemen, zal je merken dat er gemakkelijk begrip ontstaat. We zijn bereid elkaar te horen en steunen in ons proces.

Waarom alleen mannen?
Het kan zijn dat je wel gewend bent om je kwetsbaar op te stellen naar vrouwen maar dat je het idee hebt dat dit bij mannen niet kan. Wel dus! Voor mannen die op vrouwen vallen maakt de afwezigheid van vrouwen het daarnaast makkelijker om op jezelf te focussen. Je hoeft namelijk even niet bezig te zijn met aantrekkingskracht naar vrouwen. De subtiele concurrentie die dat stiekem vaak met zich meebrengt wordt vervangen door broederschap. Tot slot is de mannencirkel zeker geen plek om over vrouwen te klagen, maar je kunt wel gemakkelijker hardop nadenken als ze er niet bij zijn.

Wat doen we dan eigenlijk?
Elke mannencirkel heeft een eigen thema en globaal dezelfde opbouw. We beginnen met een oefening om onze aanwezigheid te vergroten. Dat kan een meditatie zijn en/of een bewegingsoefening. Er is een check-in om iedereen de kans te geven te landen. Dan volgt er een oefening die betrekking heeft op het thema. Bijvoorbeeld een reflectieoefening of een oefening met beweging of contact. Het volgende onderdeel is een cirkel waarin ervaringen uitgewisseld worden. Telkens geldt dat je zelf mag kiezen of je wat deelt en wat je deelt, en dat we luisteren om te begrijpen en niet om elkaar te fixen of veranderen. Na de afsluiting is er tijd om met een theetje en knabbeltje na te praten.

Wie zijn wij?
Vier mannen die zichzelf met veel enthousiasme onderzoeken en voldoening scheppen in het begeleiden van andere mannen in zelfonderzoek. Om de beurt host één van ons de mannencirkel.

Over 16 April
Het thema van deze maand is ‘kwetsbaarheid’. We zijn geconditioneerd te denken dat we als man sterk moeten zijn, dat we ons ‘mannetje moeten staan’ en ons niet mogen laten raken om ‘succes’ te hebben in deze samenleving. Maar is dat wel zo? In hoeverre is deze overtuiging waar? In kwetsbaarheid zit ook kracht en verbinding, échte verbinding. Hoe kunnen we die als mannen meer aangaan? Hoe voelt het om onder mannen kwetsbaar te durven zijn? Wat kan kwetsbaarheid je brengen? Dit belooft een prachtige cirkel te worden waarin je met dit thema kunt experimenteren, ditmaal begeleid door Joost.

Over Play
De Play community bestaat uit jongvolwassenen die over het algemeen op een pad zitten van zelf-exploratie. Het verkennen van hoe ze in het leven staan, hoe ze zelf in elkaar steken, wat er zoal verandert door de processen die we in ons leven meemaken is over het algemeen iets wat mensen bezig houdt. Op de evenementen van Play wordt ruimte geboden voor authenticiteit, vrijheid en verkenning. Welke verlangens leven er? Welke angsten, grenzen en wensen? Vanuit een plek van verwondering en open speelsheid het onderzoek aangaan naar vrijheid is wat we nastreven.

Praktisch informatie
Voor: Bewuste mannen van in de 20 en 30
Door: Joost van Leeuwen & mannenteam
Voor: Bewuste mannen van in de 20 en 30

Kosten: €15,- , Of één strip van je PLAY strippenkaart. (Inclusief thee en lekkers)

Er is beperkt plek, je kan een kaartje kopen via Chipta.
https://www.chipta.com/nl/tickets/event/49255/play-mannencirkel/event-info/

Inloop: 13:30
Workshop: 14:00-17:00
Chill-space: 17:00-17:30

Locatie: Playground, Kanaalweg 84A, Utrecht
(Parkeren is naast het gebouw): Geplaatste speld:
https://goo.gl/maps/kRggcVAyKz9wDL2WA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PLAY agenda: https://www.playcommunity.nl/

Tijd

(Zaterdag) 14:00 - 17:00

Locatie

Playground

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X