maart 2022

ma14mrt19:3022:00Play Utrecht - The Wheel of Consent19:30 - 22:00 Playground

Evenement Details

Consent: zo'n woord wat je veel hoort. Goed idee om daar een avond over te organiseren, dachten we zo!

Bij PLAY zijn we vaak lekker aanhakerig en er valt een hele hoop te leren over aanraking en de dynamieken die daarbij komen kijken. Wie geniet er van de aanraking, bijvoorbeeld? Hoe zorg je ervoor dat de aanraking helemaal precies aan jouw wensen voldoet? En hoe hou je daarbij de grenzen van de ander in de gaten? En die van jezelf?

Een hele handige tool om deze verschillende dynamieken te onderzoeken is het Wheel of Consent, ontwikkeld door Betty Martin. Het is een model dat interactie in aanraking plezieriger (en veiliger) kan maken voor alle betrokkenen. In deze workshop gaan we oefenen met dit model. Een workshop “for your pleasure”.

We gaan een stukje theorie langs maar vooral oefenen met o.a.:
- Meer gevoeligheid en bewustzijn aanwakkeren in je lichaam
- Kiezen hoe je aangeraakt wilt worden
- Duidelijk communiceren over aanraking
- Plezier als leidraad nemen in aanraking
- Vertrouwen krijgen in wat je eigen lichaam je aangeeft en dat serieus nemen

Dit zijn basisvaardigheden die goed van pas komen in sǝksuele interacties, maar ook ver daarbuiten. We hebben over het algemeen niet zo goed geleerd hoe we echt mogen voelen wat we verlangen en daarom te vragen. En net zo min hebben velen van ons geleerd hoe we een gezonde balans kunnen vinden tussen geven en ontvangen. We worden pleasers of hebben moeite met de grenzen van onszelf en de ander te herkennen.

Het Wheel of Consent wordt niet voor niets veelvuldig gebruikt. Het kan je een hele nieuwe kijk geven op hoe we in contact zijn met anderen, en hoe we daarin prettiger, authentieker en vrijer kunnen bewegen. En daardoor ook een hele hoop meer genieten!

Kom vooral als je
- Het lastig vindt om te voelen wat je nou eigenlijk wilt in fysiek contact
- Wilt spelen met verschillende dynamieken in fysiek contact
- Het ingewikkeld vindt om je grenzen helder te voelen en communiceren
- Wilt oefenen met geven en ontvangen van plezier via aanraking
- Gewoon zin hebt in een avondje afgestemd aanraken

We gaan dus werken met aanraking: altijd binnen je eigen grenzen en zoveel mogelijk op een manier die echt helemaal perfect is voor jou. De kleren blijven in principe aan tijdens deze workshop en er zal geen genitale aanraking zijn.

Je bent welkom in je eentje of met een partner. Je zult in de workshop met verschillende mensen in contact komen. Je hoeft geen ervaring te hebben. Ook als je het Wheel of Consent al kent en er gewoon weer eens mee wilt oefenen: kom!

~ Praktische informatie ~

Door: Martijn en Laura
Voor: Speelse 20’ers en 30’ers

Je kan een kaartje kopen via de link hieronder of aan de deur. Fijn als je je even aanmeldt op Facebook.

https://www.chipta.com/tickets/event/47965/play-utrecht-wheel-of-consent/

Kosten: €15,- , Of één strip van je PLAY strippenkaart (ook online en aan de deur verkrijgbaar)

Inloop: 19:00
Workshop: 19:30-22:00
Chill-space: 22:00-22:30

Locatie: Kanaalweg 84A in Utrecht.

Gratis parkeren kan naast het gebouw, hier: https://goo.gl/maps/kRggcVAyKz9wDL2WA

Wat betreft corona:
Fijn als je een zelfrestje doet. Bij klachten kun je niet komen (tenzij je echt een PCR hebt gedaan die dag en een negatieve uitslag hebt).

* Over Martijn en Laura *

Martijn en Laura geven regelmatig workshops en retraites bij Play op het gebied van tantra en sǝksualiteit.

Laura Eggens is al zo’n jaar of zes bezig met tantra en andere vormen van zelfontwikkeling. Waar ze écht blij van wordt is om mensen te steunen bij het leuker, beter en vervullender maken van sǝks. Ze geeft retraites en workshops, coacht stellen en individuen en maakt producten die met sǝks te maken hebben. Je vindt alles op www.pratenoverseks.com. Haar teksten en tekeningen zijn ook te vinden op instagram en facebook: @huhwatseks.

Martijn Gorree, Somatic Sex Coach in opleiding heeft in de afgelopen jaren hard gewerkt aan zijn sǝksuele bevrijding. Door tantra, meditatie en kleine uitstapjes in de wereld van kink heeft hij een brede kijk op sǝksualiteit en al haar verschillende vormen van expressie. Martijn is te volgen onder zijn alter ego Opgewonden Standje en geeft naast dit soort workshops ook bondage les. Je vindt hem op https://opgewondenstandje.nl of op instagram onder @opgewondenstandje.

Tijd

(Maandag) 19:30 - 22:00

Locatie

Playground

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X