april 2022

zo24apr14:0017:00Play Utrecht - Vrouwencirkel: Sisterhood14:00 - 17:00 Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Evenement Details

Play vrouwencirkel – Thema: Sisterhood
Een nieuwe editie van de Play-vrouwencirkel!

Iedere maand komen we samen onder begeleiding van Maryse en Mirjam om te praten, dansen, mediteren, ontspannen en verbinden.

Alle bijeenkomsten hebben een ander thema, met in maart: ‘Sisterhood’. We onderzoeken wat vrouw-zijn voor ons betekent en hoe we ons verhouden tot de vrouwen om ons heen. Voel je je fijn bij vrouwen, heb je veel vriendinnen of ga je andere vrouwen juist liever uit de weg? En hoe ga je om met gevoelens van jaloezie of competitie? Is je gevoel van vrouw-zijn door de jaren heen veranderd? Al deze vragen komen langs, wees welkom om mee te praten!

Data volgende cirkels: 22 mei, 26 juni

Wat is een vrouwencirkel?
Een vrouwencirkel is een plek voor alle soorten vrouwen om te vertragen en ruimte te maken voor je gevoel. Het is een veilige omgeving waar je niets hoeft: je mag al je plannen en verhalen loslaten en gewoon zijn. Vanuit deze rust kan er helderheid ontstaan over wie je bent en wat je wilt. Ook is het mogelijk dat er emoties opkomen die in het gewone leven te weinig ruimte krijgen, zoals boosheid, wantrouwen en afgunst, of juist speelsheid, trots en zelfliefde. Dat is allemaal welkom. Je mag jezelf zonder maskers laten zien en daarin steeds meer je kracht vinden.

Tijdens de cirkel ben je in contact met andere vrouwen, die jouw zien en steunen in je proces. Het mooie daaraan is dat er zoveel herkenning is: we hebben uiteindelijk allemaal behoeften, en we komen allemaal obstakels tegen. Het is een prachtige plek om te voelen dat je er niet alleen voor staat en dat je veel meer kunt dan je misschien dacht.
Praktisch gezien is iedere bijeenkomst anders, maar wat je in ieder geval kan verwachten is stilte, een deelcirkel en bewegingsoefeningen.

Voor wie zijn de cirkels bedoeld?
Iedereen die zich (soms) als vrouw identificeert is van harte welkom. Als je je geen vrouw voelt maar wel graag wil komen, stuur ons dan even een berichtje, dan kijken we wat er mogelijk is.

Waarom een evenement speciaal voor vrouwen?
Tsja, wat betekent vrouwelijk of mannelijk in de huidige samenleving? We ontdekken steeds meer hoe vloeibaar deze termen zijn en dat de binaire man/vrouw indeling waarmee we zijn opgevoed niet passend is en soms een belemmering vormt voor het ontdekken van onze eigen potentie. Juist omdat we met deze binaire indeling zijn opgegroeid creëren we een plek speciaal voor vrouwen, omdat we allen ervaren hebben hoe het is om in dit hokje geplaatst te worden. Tegelijk houden we deze cirkel graag zo inclusief mogelijk.

Over Maryse
Ik ben mijn hele leven al gefascineerd over de positie van vrouwelijkheid in de samenleving en hoe zich dat uit op de werkvloer, in relaties en seks. Ik wil graag bijdragen aan een mooiere wereld, en in mijn zoektocht naar mijn eigen kracht neem ik anderen graag mee. Zo heb ik veel ervaring met tantra en ben ik net afgestudeerd van de de opleiding Integral Pelvic Therapy (IPT, een holistische vorm van bekkentherapy), waar ik heb geleerd om een vrouw meer in haar lichaam te laten zakken en haar kracht te voelen om vervolgens vanuit daar te leven. Dit wil ik meenemen in deze vrouwencirkels en ik kan niet wachten om te zien waar we met z’n allen naartoe bewegen.

Over Mirjam
Ik ben iedere keer weer onder de indruk van wat er gebeurt als vrouwen samenkomen in een groep. De eerlijkheid, de herkenning, de intimiteit... Of ik nu deelnemer of facilitator ben: vrouwencirkels zijn altijd bijzonder voor me.
Tijdens de bijeenkomsten deel ik mijn kennis over meditatie, tantra en geweldloos communiceren. Ik heb mijn eigen bedrijf, Infinite Flow, waarmee ik vrouwen begeleid bij het creëren van een vervullend seksleven. Je kan me vinden op Instagram (mirjam_infiniteflow) en ik maak ook een podcast over seksualiteit, relaties en persoonlijke groei (Infinite Flow - de podcast).

Praktisch:
Door: Maryse Karsten & Mirjam Brouwer
Voor: 20'ers en 30'ers

Inloop: 14:00
Start workshop: 14:30
Eindtijd: rond 17.00
Er is plek voor maximaal 16 vrouwen. Tickets zijn online te koop via:
https://www.chipta.com/tickets/event/49576/play-utrecht-vrouwencirkel/

Kosten: €15,- (inclusief onbeperkt thee & water). Of één strip van je PLAY strippenkaart.

Locatie: Playground, Kanaalweg 84A, Utrecht

(Gratis parkeren kan naast het gebouw):
https://goo.gl/maps/kRggcVAyKz9wDL2WA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PLAY agenda: https://www.playcommunity.nl/

Tijd

(Zondag) 14:00 - 17:00

Locatie

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X