mei 2020

di19mei19:3022:00Play Wit - Vrouwencirkel - Thema: Verbinding19:30 - 22:00

Evenement Details

Play vrouwencirkel

Een vrouwencirkel is een plek waar je welkom bent om uit te ademen en te vertragen. Een plek om in een veilige omgeving in contact met vrouwen te onderzoeken wie je bent en wat je wilt. Je bent er welkom om te zijn zoals je bent, zonder oordeel.

Door beweging, meditatie en oefeningen nodigen we je uit om te verzachten en te landen. Je hart wordt uitgenodigd om te openen en je staat in contact met jezelf. Je onderzoekt waar jouw energie stroomt en waar niet. Dan is er een deel-cirkel, waarin je mag delen met andere vrouwen wat er leeft in jou. De cirkel als veilige bedding geeft je ondersteuning, wat erg bekrachtigend kan zijn.

Tijdens de avond zijn al je emoties en gevoelens welkom, of het nou vreugde, jaloezie of woede is. De vrouwencirkel nodigt je uit om meer bewust te worden, zo krijg je toegang tot je authentieke zelf en kan je spelen met de mogelijkheid om in al je glorie vol in het leven te gaan staan.

Traditioneel is een vrouwencirkel een kring waarin vrouwen hun hart delen in vertrouwen. Graag gebruiken wij de veilige setting van een vrouwencirkel ervoor om te delen, te ontdekken, te ontmoeten en te verdiepen. Praktisch betekent dit, dat ongeveer de helft bestaat uit een deelcirkel, en de andere helft aan beweging, verdieping, expressie en viering. De meeste vrouwen ervaren veel herkenning en worden gesteund in de wetenschap dat we het in dit leven allemaal niet alleen hoeven te doen.

Je bent ten alle tijden welkom om mee te gaan op deze reis in jezelf en met elkaar.
__________

Wat vrouwen schrijven over de cirkel:

“De vrouwencirkel nodigt uit mij te openen naar vrouwen die ik soms niet of nauwelijks ken, maar bij wie kwetsbaar zijn oke voelt en geaccepteerd wordt. Het is ook juist deze kwetsbaarheid van mijzelf en de andere vrouwen die maakt dat ik mij verbonden voel met mezelf, de vrouwen van de avond en vrouwen in het algeheel. Ik ervaar na zo’n avond meer zachtheid, warmte en liefde” - Sandra
__________

“De maandelijkse vrouwencirkel is een belangrijk deel van mijn leven, ook al was het in het begin spannend alleen onder vrouwen te zijn; daar ben ik niet aan gewend... maar Anne-Monique en Aranka verwelkomen met hun open hart en aanvaarden alles wat is zodat deze spanning snel verdwijnt en ik gewoon kan zakken in deze veilige ruimte, waar we allemaal zo verschillend en toch zo gelijk zijn, onder vrouwen. En ik voel zoals een deel van een veel groter geheel, met al die vrouwen in de wereld, van vroeger en van die die nog komen. Gezien worden, dat mogen delen, voelen dat ik niet alleen ben. En aan het einde samen zingen. Wat heerlijk. Kom maar zakken, je bent het waard!” - Marion
_________
Over Aranka:
Wat er gebeurt in een cirkel met vrouwen, raakt me altijd weer. Het is mysterieus, hoe er iedere keer weer zo snel een gevoel van saamhorigheid en vertrouwen is. Hoe ik me gesteund voel. Deze vrouwencirkel bij Play maakt me enthousiast, omdat iedere maand weer een heerlijke verrassing en een prachtige avond is. Voor mij is het een avond met licht, ‘a touch of magic’, en een herinnering aan de liefde en de warmte die er ook is met vrouwen die ik helemaal niet ken.
Tijdens de avond deel ik mijn passie en kennis over ‘the divine feminine’, de wijsheid van het lichaam, de adem, meditatie. Ik heb mijn eigen praktijk INHERE BODYWORK, ik studeer Core Energetica (lichaamsgerichte psychotherapie) en geniet ontzettend van het werk dat ik doe.

Over Anne-Monique: Ongeveer 6 jaar geleden sloot ik voor het eerst aan bij een vrouwencirkel. Ik was direct onder de indruk van hoe vrouwen van verschillende leeftijden, meteen met elkaar verbonden. Het gevoel alsof we elkaar al jaren kenden. Het samenzijn met een groep vrouwen geeft me soms de zachte bedding om me te vangen soms het duwtje in de rug. Soms speels, soms confronterend, pijnlijk. Eerlijk. De intimiteit, de verbinding en verdieping. Vrouwen niet langer zien als concurrenten, maar als sisters. Ik gun iedere vrouw deze ervaring.

~~ PLAY Wit ~~
PLAY heeft een extra locatie in het centrum, aan de Wittevrouwenkade 4, in een mooi groot oud gebouw, waar ruimte is voor kleinere meer verstillende en verdiepende workshops.
Het is wegens de aard van de workshops van belang dat je op tijd bent. Er is tussen 19:00 en 19:30 iemand beneden om de deur voor je open te doen. Als het mis gaat en je dreigt te laat te komen, stuur dan even een berichtje naar de workshopgevers.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Door: Aranka de Vries en Anne-Monique Walstra
Voor: Speelse 20’ers en 30’ers
Inloop: 19:00
Start workshop: 19:30

Er is plek voor maximaal 16 vrouwen. Tickets zijn online te koop via:
https://www.chipta.com/nl/tickets/event/27455/play-wit-vrouwencirkel/event-info/

Als het niet uitverkocht is, kan je een kaartje kopen aan de deur. Heel fijn als je je even aanmeldt op Facebook.

Kosten: €14,- (inclusief onbeperkt thee & water). Of één strip van je PLAY strippenkaart. Je kan op de Wittevrouwenkade nog niet pinnen (wordt aan gewerkt ;) ).

Locatie: Wittevrouwenkade 4, Utrecht

Tijd

(Dinsdag) 19:30 - 22:00

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X