september 2021

ma13sep19:3022:00PLAY - Zouk, Overgave en Verbinding in Dans19:30 - 22:00 Emma Centrum Utrecht

Evenement Details

Zouk!
Speel en ervaar verbinding in dans

Kom deze avond de dynamische en passievolle dans Zouk ervaren!
Een dans waarin je jezelf en de ander kan ontmoeten, op een andere manier dan dat het dagelijkse leven ons vaak tot toe uitnodigt. Zouk is een dans waarin je verbinding kan ervaren, je lichaam de leiding kan gaan nemen... en je zo kan brengen naar een nieuwe ervaring binnen in jezelf.

Tijdens de avond laten we je kennismaken met de basics van Zouk. Het ritme, de basisstappen, connectie maken komen aan bod; ++ een paar leuke movements die je al gauw in de magische ervaring van Zouk zetten. Op een speelse manier gaan we met elkaar de avond door, met natuurlijk genoeg ruimte om zelf te experimenteren met de geleerde stappen, en je eigen tempo te volgen.

Over Zouk
Zouk is een dans die is overgewaaid uit Brazilië. De dans komt voort uit de Lambada, waar veel verschillende danssoorten hun invloed op hebben gehad. Momenteel bestaan er meerdere varianten Zouk, zoals lambazouk, neozouk en contemporary zouk. Zouk is een sensuele en sierlijke dans, die veel ruimte biedt aan creativiteit en emotie, om je uiteindelijk over te geven aan de ervaring. Ze hieronder de video, om een indruk te krijgen van deze dans.

https://youtu.be/ITRCYkFMqfk

Beginnersniveau
Om in vertrouwen en overgave te komen zullen eerst de basics eigen moeten worden gemaakt in het lichaam. Stappen aanleren klinkt niet altijd gelijk aantrekkelijk wanneer we onszelf vrij willen uiten, maar als je jouw lichaam de tijd gunt om de bewegingen eigen te maken, kan je na gegeven structuur en kaders, meer vrijheid en mogelijkheden gaan ervaren.

Pauline Rooijackers
Pauline zal deze avond de workshop verzorgen. Zij werkt vanuit haar hart, vanuit een liefdevolle houding brengt ze je het liefste dansend in aanraking met jezelf. Voorop staat te genieten van de pure (dans)beleving en op een creatieve wijze jezelf te herontdekken, uiting te geven aan je beleving en verbinding te maken met jezelf en de ander.

Dansen is een rode draad in haar leven, waar zij begon met klassiek ballet als kind heeft zij zich later in verschillende dansstijlen verdiept, met bovenaan moderne dans en zouk. Vanaf het eerste moment dat zij in aanraking kwam met zouk, was zij verkocht aan deze dans door zijn veelzijdigheid, vloeiende bewegingen, maar bovenal doordat deze dans het hart raakt. In haar dagelijks leven werkt zij als danstherapeute en heeft zij jarenlange ervaring met lesgeven in de dansstijl zouk.

‘Zouk brengt mij dichter bij mezelf. Het raakt regelrecht mijn hart, waardoor ik bijna niet meer anders kan, dan mezelf overgeven aan de ervaring, wat me meer in contact brengt met mezelf. Vanuit daar kan ik pas echt verbinding maken met de ander.’

Door: Pauline Rooijackers
Voor: Speelse 20'ers en 30'ers

Er is beperkt plek, je kan een kaartje kopen via Chipta. Fijn als je je ook even aanmeldt op Facebook.

https://www.chipta.com/nl/tickets/event/38605/play-zouk-overgave-en-verbinding-in-dans/

Kosten: €15,- , Of één strip van je PLAY strippenkaart (Aan de deur verkrijgbaar) Je kan tegenwoordig pinnen. 🙂

Inloop: 19:00
Workshop: 19:30-22:00
Chill-space: 22:00-22:30

Locatie: Emma Centrum, Cremerstraat 245, Utrecht

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PLAY agenda: https://www.playcommunity.nl/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tijd

(Maandag) 19:30 - 22:00

Locatie

Emma Centrum Utrecht

Cremerstraat 245

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X