december 2019

vr13dec19:3022:00Play! Zwolle - Doorleef je emoties19:30 - 22:00 Joseph Wresinski Cultuur Stichting

Evenement Details

Emoties!
We ervaren ze allemaal maar voel je ze wel echt? Laat je ze wel echt binnen in je systeem? En als je ze voelt, kan je ze ook weer loslaten wanneer dat gewenst is?

Blijdschap, woede, liefde, haat, verdriet, afschuw, angst, walging, plezier, geluk, paniek, genot, schrik, eenzaamheid, trots, geïrriteerd, verbijsterd, verwonderd, boos, melancholisch, euforisch, ellendig, opgelucht, tevreden, paniekerig, ongerust, ontroerd, enthousiast, etc.

Heel vaak hebben we de neiging om de emoties die we ervaren op te kroppen en niet te doorvoelen. Om bijvoorbeeld ongewenste emoties (zoals boosheid, angst, verdriet, irritatie, schrik) weg te drukken. Omdat het niet sociaal gewenst is om ze te uiten of omdat het misschien ook praktisch gezien niet mogelijk is om ze te ervaren en verwerken in het moment zelf.

Stel je zit in je auto zit en ineens moet je heel hard op de rem trappen omdat er plots iemand op de fiets vlak voor je auto langs schiet. Je schrikt, je lichaam wordt geactiveerd om snel te handelen en komt in de actie/vlucht/vecht stand (het sympathische deel van je zenuwstelsel wordt geactiveerd).
Je reactie was gelukkig snel genoeg en alles loopt goed af. Je bent opgelucht maar tegelijk ook boos op die domme fietser, voelt nog de angst en de schrik in je lijf van dat het bijna mis ging.
En als je verder rijdt blijft de stress nog in je lijf zitten. Je hebt namelijk niets gedaan om de stress weer los te laten. Ergens in je lichaam bouw je zo een stukje spanning op.

In ons dagelijks leven komen dit soort situaties die spanning creëren op allerlei verschillende manieren voor. Denk bijvoorbeeld maar aan je baas die je vraagt iets extra’s te doen waar je geen tijd voor hebt maar wat je niet kunt afslaan, aan je partner of een familielid die altijd precies weet hoe op je zenuwen te werken, die vriend of vriendin die altijd te laat is waardoor jij loopt te stressen omdat je zelf altijd op tijd bent, een sociale situatie waarin je je niet veilig voelt om jezelf te zijn of om je grenzen aan te geven, of misschien ben je een groot deel van de dag bezig met zorgen voor anderen waardoor je voorbij gaat aan je eigen behoeftes en gevoelens.

Opgebouwde spanning in je lijf kan voor pijnklachten of andere fysieke klachten zorgen en zorgt bij voor een hoger stress niveau in je lijf.
Hoe deze opgebouwde spanningen weer los te laten uit ons lijf, om ze uit ons systeem te laten hebben de meeste van ons helaas niet geleerd…

Maar jeej, daarvoor heb je gelukkig Play!
Op deze Play! Zwolle avond gaan we dan ook dieper je emoties in duiken.

Welke emoties vind je lastig om te voelen, lastig om te ervaren? En welke vind je juist makkelijk om toe te laten?
Daarnaast ga je via een aantal oefeningen ervaren hoe je op een gezonde manier opgeslagen spanningen en emoties los kunt laten - en hoe je jezelf in dat proces kunt ondersteunen.

Het op een gezonde manier leren loslaten van stress en spanningen brengt je lijf weer in staat van rust en ontspanning en creëert ruimte voor herstel en nieuwe inzichten!
Wooow dat wil toch iedereen?!

Liefs Renee

Inloop vanaf 19:00 met thee. 19:30 start workshop. Tijdens en na de workshop zorgen we voor thee, water en lekkers.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Voor: Iedereen!
Door: Renee de Weerd (Embodiedpleasures)

Er is genoeg plek, je kan een kaartje kopen aan de deur. Wel fijn als je je even aanmeldt op Facebook.

Kosten:
❧ Normaal Ticket: €12,50

Naast de normale tickets, werken we ook met Budget Tickets. Op deze manier willen we mensen die heel graag deel willen nemen, maar waarvoor de normale prijs dit niet mogelijk maakt, de kans geven toch te komen. Om dit mogelijk te maken, zijn er ook Sponsor Tickets beschikbaar. Hiermee help je deze ervaring mogelijk te maken voor anderen.

❧ Budget Ticket: €8 (Beperkt beschikbaar)
❧ Sponsor Ticket: €16 (Om Budget Tickets mogelijk te maken)

Inloop: 19:00
Workshop: 19:30 - 22:00
Chill-space: 22:00 - 22:30
Locatie: Joseph Wresinski Cultuur Stichting, Floresstraat 21, 8022 AD Zwolle

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
► MEER INFO
Op de website vind je meer info en foto’s, van andere PLAY! festivals en evenementen
www.playcommunity.nl

Join ook de PLAY! Facebookgroep:
https://www.facebook.com/playcommunity/

En join de PLAY! Facebook in Zwolle:
https://www.facebook.com/playzwolle/

► LIKE je het event?
► En nodig je ook je vrienden uit?
► Hoe meer zielen hoe meer PLAY!

Tijd

(Vrijdag) 19:30 - 22:00

Locatie

Joseph Wresinski Cultuur Stichting

Floresstraat 21

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X