september 2016

wo21sep19:0023:00PLAYcreation - Systemisch Spelen19:00 - 23:00

Evenement Details

Systemisch Spelen: Afscheiding en Verbinding

Wat is het?

Systemisch Spelen is gebaseerd op Systemisch Werk en (familie)opstellingen. In tegenstelling tot ‘gewone’ opstellingen staat bij Systemisch Spelen iedereen centraal; er is dus geen onderscheid tussen vraagstellers en representanten.

Systemisch Spelen is een spel van onderzoeken, ontdekken, ervaren, voelen en doorleven. Tijdens deze avond stel je jezelf vragen als:

Hoe verhoud ik me tot mijn ouders, vrienden of (aanstaande) partner? Hoe voelt het contact met mezelf, mijn missie, mijn verlangens en mijn angsten? Welke gebieden stromen lekker en welke vragen nog wat aandacht?

Systemisch Werk gaat er vanuit dat we in ons gezin van herkomst een rol op ons hebben genomen. Nu we ouder zijn, zijn we ook onderdeel van andere systemen zoals werk, sportvereniging, vriendengroep en PLAY. In die nieuwe systemen nemen we vaak dezelfde rol op ons als vroeger, thuis. We zijn al snel weer de redder, de stoere, de leider of het slachtoffer. Soms zijn deze rollen helpend, maar vaak ook niet.

Systemisch Spelen geeft inzicht in wat die rollen je brengen en kosten. Door ruimte te geven aan wat er in je leeft en dit echt aan te kijken, kun je bepalen of je deze rollen nog wil aanhouden. Door deze rollen te aanvaarden of los te laten, ontstaat er ruimte voor iets nieuws.

Wat gaan we doen?

Systemisch Spelen doen we rondom een thema: je gezin van herkomst, je missie in het leven, liefdesrelaties, aankomen op aarde, je plek vinden. We gaan verschillende, korte oefeningen doen. Je doet ze alleen, in tweetallen of in kleine groepjes. Veelal neem je om de beurt ‘rollen’ aan voor de ander. Vaak zal het gaan over hoe je je verhoudt tot bepaalde mensen of interne stukken. Opstellingen werken het beste als er weinig gepraat en geanalyseerd wordt. Tijdens de avond ligt de nadruk op ervaren; er wordt dus weinig gesproken. Tussen de oefeningen door is er ruimte voor vragen.

Wie zijn wij? De avond wordt gegeven door Jori Velthoven en Coen Giesberts.

Jori rondde in 2015 de opleiding Systemisch Werk af bij Phoenix in Utrecht. Daarvoor volgde hij opleidingen bij Avatar en over Geweldloze Communicatie. Hij geeft 2 keer per maand opstellingen op zondagmiddag.

Coen verdiept zich sinds 2011 in bewustzijn en persoonlijke groei.  In 2013 werd hij geraakt door de kracht van Familieopstellingen. Sindsdien heeft hij diverse cursussen gedaan, waaronder veel mannenwerk. In 2016 is hij gestart met de jaaropleiding Familieopstellingen bij de Academie voor Opstellingen en enthousiast om hiermee als opsteller aan de slag te gaan.

Door:Jori Velthoven en Coen Giesberts Voor: Speelse 20'ers en 30'ers Er is genoeg plek, je kan een kaartje kopen aan de deur. Wel fijn als je je even aanmeldt op Facebook. Kosten: €12,- , Of één strip van je PLAY strippenkaart (PLAYditation- of PLAYcreation-strippenkaarten zijn vanaf januari allebei geldig) Inloop: 19:00 Workshop: 19:30-22:00 Chill-space: 22:00-23:00

Tijd

(Woensdag) 19:00 - 23:00

X